Kayserispor'da kiralık forma giyen Özgürcan Özcan ile Uğur Uçar'dan, Galatasaraylı taraftarlara mesaj: 'Bomba gibi dönüyoruz... Artık sıra bizde...'
05.06.2007
Özgürcan Özcan ve Uğur Uçar... Onlar Galatasaray’ın geleceği. Defansın sağında görev yapan Uğur sezon başında, forvette oynayan Özgürcan devre arasında Kayserispor’a kiralandı. 19 yaşındaki iki futbolcu geride bıraktıkları başarılı ve aynı oranda verimli bir sezonun ardından yuvaya dönmenin heyecanı içinde. Galatasaray muhabirimiz Raşit Altun, iki genç yetenekle keyifli bir röportaj gerçekleştirdi. Özgürcan ve Uğur’un da söylediği gibi:
Şimdi sıra onlarda!
Teklifler heyecanlandırmadı
U.U.: Gaziantepspor, Kayseri’den alacağım ücretin 2 katını teklif etmişti ama tercihim Ertuğurul Sağlam’ın takımından yana oldu. Çünkü kendimi geliştireceğimi ve Galatasaray’a daha iyi döneceğimi düşünüyordum.
Ö.Ö.: Ankaraspor bonservisimi istedi, Vestel Manisa’dan da teklif aldım. Ama bu teklifler beni heyecanlandırmamıştı. Uğur’la konuştum ve Ertuğurul hocanın gelişimim için daha faydalı olacağı kanısına vardım.
Kalsam kulübede otururdum
U.U.: Bu sezon Galatasaray’da üst üste 4 maç oynasam formayı alırdım. Yine de gittiğime hiç pişman olmadım çünkü kalsam tekrar yedek oturabilirdim.
Ö.Ö.: İdmanlardaki performansa göre oynamam gerekiyordu. Sezon başı kampı da süper geçmişti. Fakat Kayseri gelişimimde büyük rol oynadı. Bu sezon oynayabileceğime inanıyorum.
Gerets çok iyi hocaydı
U.U.: Gerets iyi bir hocaydı. Gençlere şans veriyordu. Zaten şampiyon olduk ve 20’nin üzerinde maçta oynadım. Kayseri’ye kiralanacağımı Milli Takım’da öğrendim. Beni yeni sezonda takımda düşündüğünü söylemişti.
Ö.Ö.: Futbolun içinden gelen bir teknik adamdı Gerets ve futbolla ilgili çok şey biliyordu. Onun iyi bir teknik direktör olduğunu düşünüyorum.
Ünal ve Topuz yakışır
U.U.: Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz hem oyuncu hem de insan olarak Galatasaray’a yakışır.
Ö.Ö.: Kaliteleri ortada. Gökhan Ünal ve Ümit Karan en beğendiğim golcüler. Mehmet Topuz da en iyi kanat oyuncularından biri ve toplara çok iyi vuruyor.
Daha güçlü, daha farklı
U.U.: Kesinlikle oturmaya gelmedim. Geçen seneye göre çok farklıyım. Daha iyi, daha güçlü hissediyorum. Oynamak için geldim.
Ö.Ö.: Daha fazla oynamam gerekiyor ve oynayacağım. Kendimi geliştirdiğime inanıyorum. Çok çalışıyorum, formayı kapacağım.
Ömrüm Florya’da geçti!
U.U.: Florya’ya 10 yaşımda girmiştim. Ömrümün yarısı Florya’da geçti. Kayseri’de kendi işime bakmaya, giydiğim formanın hakkını vermeye çalıştım. Bir yandan Kayserispor için ter dökerken, diğer taraftan Galatasaray’ın başarılı olmasını istiyordum.
Ö.Ö.: Doğuştan Galatasaraylıyım. Tabii ki Galatasaray’ın bu sezon aldığı sonuçlar bizi üzdü. Ama profesyonel futbolda bunları düşünmeden, sürekli çalışmalısınız. Ben de öyle yaptım...