KaCaK Site Yöneticisi
Mesaj Sayısı : 476 Yaş : 31 Nerden : Sivasspor Kayıt tarihi : 04/06/07
| Konu: Mercedes Benz Truck Racing Cuma Haz. 15, 2007 5:05 pm | |
| Platform: PC Tür: Yarış [Non-combat, Modern, Race Sim.] Multiplayer: Yok
Yayıncı: THQ Yapımcı: Synetic Çıkış Tarihi: 2000 Eylül
Minimum Sistem Gereksinimleri: PII 333, 64MB RAM, 16 MB AGP 3D hızlandırıcı, 170 MB boş sabit disk alanı
Tavsiye edilen sistem: AMD Athlon veya PIII işlemci, 128+ MB RAM, 32 MB'lık 3D hızlandırıcı
İşte bir marka oyunu daha. Bu kez Mercedes-Benz, kamyonları için bir oyun yaptırmış. Oyunumuz aslında pek de yeni sayılmaz... "Bu oyun eskimiş" şeklinde bir düşünceyle kolayca bir köşeye kaldırabilirdim, fakat test için kurduğum ve oynadığım 1 saatlik süre sonunda iyi ki kaldırmamışım diye düşünüyorum. Bu oyunun adından çok fazla söz edilmedi çünkü popüler web sitelerinde adı bile geçmiyor. Sanırım nedeni oyunun sadece Avrupa'da, ağırlıklı olarak da Almanya'da satılıyor oluşu. Ne de olsa web'in popüler oyun kaynaklarının büyük bir bölümü ABD kaynaklı ve kendilerini ilgilendirmeyen oyunlara biraz değil hiç ilgi göstermiyorlar.
Neyse, sözü fazla uzatmak istemiyorum, zaten bu yazı istemeden de olsa biraz kısa olacak. Oyun aklınıza gelebilecek birçok detay içeriyor. Bir önceki incelememdeki oyun (Ford Racing) ile aralarındaki tek ortak nokta iyi grafikler. Ancak bu oyundaki grafikler neredeyse bir yarış oyununda görebileceğiniz en iyi grafikler diyebilirim. Lütfen screenshot'lara göz atın. Oyunu ilk başlattığınızda konfigürasyon penceresi açılıyor ve elinizdeki grafik kartının çipine uygun bir seçeneği listeden seçiyorsunuz. Sistem tarafından bu karta uygun seçenekler işaretleniyor ve isterseniz bunları değiştirebiliyor ve başlamadan önce test yapabiliyorsunuz (Benchmark). Screenshot'ları da bu test sırasında kaydettim. Grafiklerin performansını beğenene kadar deneme şansınız var. Ardından da oyuna geçebilirsiniz.
Yukarıda da dediğim gibi oyunda göze ilk çarpan şey harika denebilecek grafikler. Araçların modellemesi, yansımalar, duman ve diğer efektler insana harika bir şölen sunuyor. Yukarıdaki "önceki yazı" karşılaştırmasına dönecek olursak; o oyunda ne kadar eksik bulduğum yer varsa bu oyunda o eksiklerin çoğuna raslamadım. Tabi bazı ufak istisnalar hariç. Örneğin, araç kontrolü ve sürüş detayları. Bunlar arasında bana en garip gelen şey tonlarca ağırlıktaki kamyonun 6 saniyeden kısa bir süre içinde 100 km hıza ulaşması oldu. Ancak bunun bir simülasyon değil eğlence aracı olduğunu düşünecek olursak kolaylıkla gözardı edebiliriz.
Oyunda gördüğüm bir diğer güzel nokta da kamyonlara detaylı ayarlar yapabiliyor oluşumuz. Ford'un aksine bu detay oyunda atlanmamış. Sonuçta araç üzerinde yaptığımız ince ayarlar oyunun geneliyle ilgili önemli bir detay ve bu tip bir ayar mekanizmasının bulunması, aynı zamanda hasar modellemesinin de oyunda bulunması anlamına geliyor. Bir yarış oyunundaki araçlar üzerinde ne kadar çok detaylı ayar yapabiliyorsanız aynı zamanda o kadar iyi bir hasar modellemesi var demektir. Yanlız bunun yeni nesil yarış oyunları için geçerli olduğunu unutmamak gerek.
Bence oyunun en büyük problemi iyi bir sistem istiyor oluşu. Elbette siğer bir problem de dünya çapında pazarlanmıyor oluşu. Bu da yeterince tanınmamasına neden oluyor. Eğer elinizde "Tavsiye" kısmındaki gibi bir PC varsa oyundan yeterince değil baya zevk alabilirsiniz, özellikle grafiklere hayran kalacaksınız. Dediğim gibi bu yazı biraz kısa olacak, çünkü eldeki oyunları hızla eritmem ve yakında çıkacak yeni oyunlara yer açmam gerek. İyi bir sistemi olup, yüksek tonajlı yarışları merak edenlere ve harika grafikler görmek isteyenlere tavsiye ediyorum.
Oyun İçi Görüntüler
Linkler
http://rapidshare.com/files/34794601...pasa.part1.rarhttp://rapidshare.com/files/34819302...pasa.part2.rarhttp://rapidshare.com/files/34833238...pasa.part3.rarhttp://rapidshare.com/files/34857159...pasa.part4.rar NOT: dosya iso dosyasıdır ya cd ye yazdırıp yükleyin ya da sanal sürücü ile yükleyin crack gerektirmez. İyi eğlenceler | |
|