Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Linux çekirdeğini derlemek.. 3. seri

YazarMesaj
KaCaK
Site Yöneticisi
Site Yöneticisi
KaCaK

Linux çekirdeğini derlemek..  3. seri Empty
MesajKonu: Linux çekirdeğini derlemek.. 3. seri   Linux çekirdeğini derlemek..  3. seri Icon_minitimeÇarş. Haz. 13, 2007 8:27 pm

Linux çekirdeğini derlemek..  3. seri 15ey2
15. Resim: ATA, IDE, MFM en RLL desteklerinin yapılandırılması: 1. ekran görüntüsü.
İlk baştaki seçenek, IDE/ATAPI arayüzü aracılığı ile bilgisayar donanımları kullanmak isteyen herkesin seçmesi gereken bir seçenektir. Donanımlara örnek vermek gerekirse, bunlar disklerin yanısıra, teypler, ZIP diskleri, CD okuyucu ve yazıcılarıdır. Günümüz bilgisayarların hepsi IDE/ATAPI arayüzünü kullandıklarından, bu seçeneğin seçili olması gerekir. Sisteminizin disklerini kullanabilmeniz için 'include IDE/ATA-2 DISK support' seçeneğinin seçili olması gerekir. Sadece SCSI sistemine sahip olan kullanıcılar dışındaki herkesin, bu seçeneği seçmesi gerekir.

Linux çekirdeğini derlemek..  3. seri 16pn8
16. Resim: ATA, IDE, MFM en RLL desteklerinin yapılandırılması: 2. ekran görüntüsü.
ATAPI CDROM sürücüsüne sahip olduğunuzda 'include IDE/ATAPI CDROM support' seçeneği seçili durumda olması gerekir. Ancak, ATAPI CD yazıcıları SCSI taklitlendirmesi (emulation) aracılığı ile kullanılmaları gerekir. SCSI taklitlendirilmesi, CD okuyucu ve yazıcıyı aynı anda kullanılmasına olanak sağlamaktadır. Ancak, CD'lerinizi SCSI taklitlendirilmesi aracıyla sisteme bağladığınızda (mount) veya CD'lerinizi CD çalar programıyla dinlemek istediğinizde sorunlar yaşayabileceğinizden, en iyisi 16. resimde görüldüğü gibi hem IDE/ATAPI CDROM desteğini ('include IDE/ATAPI CDROM support)' hem de SCSI taklitledirimesi ('SCSI emulation support') desteğini seçmenizdir. SCSI taklitlendirmesine gereksinim duyan aygıt için, ki genelde bu CD yazıcısıdır, '/etc/lilo.conf' dosyasına 'append="hdd=ide-scsi" (Bunula iligili açıklamaları aşağıda yer alan Lilo yapılandırılması bölümünde bulabilirsiniz.) satırını eklemeniz yeterlidir. Benim bilgisayarımda anakartın ATAPI arayüzünü kullanan bir ZIP aygıtı bulunduğundan, ben 'include IDE/ATAPI FLOPPY support' seçeneğini de seçtim. LS120 gibi Disket sürücüsüne benzer diğer aygıtları kullanmak istediğinizde, bu seçeneği siz de seçmek zorunda kalabilirsiniz. Birçok anakart disk, CDROM ve disket aygıtlarını kullanmak için 'PCI IDE' kullandığından, bu seçeneğin de işaretli olması gerekir. DMA desteği, işlemciyi işin içine karıştırmadan, bilgisayarınızın iç belleğine doğrudan erişim olanağı sağlamaktadır. Sonuç olarak IDE disklerini daha hızlı kullanımı gündeme gelmektedir. Bu da istenilen bir şeydir. Genelde gereksinim duymayacağınız olan PCI IDE kesmelerini paylaşma ('sharing PCI IDE interrupts support') seçeneği seçilmemiş durumdadır. İşin doğrusu, bazı IDE denetçileri (controllers) ağ kartı gibi, diğer bilgisayar aygıtları arasında kesme paylaşımlarına olanak vermektedir. Ne yazık ki, kesme paylaşımı genel başarımı olumsuz yönde etkilediğinden, donanım sorunlarınıza elinizde başka bir çözüm gelmediğinde başvurmanız daha iyidir.

17. Resim: ATA, IDE, MFM en RLL desteklerinin yapılandırılması: 3. ekran görüntüsü.
Benim anakartımda Pentium II işlemcisi ve Intel çip seti bulunmaktadır. Dolayısıyla ben, bu çip sete uygun desteği kullanmaktayım. Çekirdek seçeneklerinizi işaretlerken 17. resimde gözükmeyen diğer çip set seçeneklerini de göreceksiniz

Linux çekirdeğini derlemek..  3. seri 17eo5

18. Resim: SCSI desteğinin yapılandırılması.
Bir SCSI kartına sahipseniz, gereksinim duyduğunuz seçenekleri işaretlemeniz gerekecektir. Aşağıdaki ekran görüntüsünde, 16. resimdeki SCSI taklitlendirmesi 'SCSI emulation support' desteğini seçtiyseniz, ATAPI CD yazısı için gerekli seçimler yapılmış şeklinde gösterilmektedir.

Linux çekirdeğini derlemek..  3. seri 18fd8
19. Resim: I20 aygıtların yapılandırılması.
Bilgisayarınızda I20 arayüzü olduğu durumda bu seçeneği seçmeniz gerekir. Birçok insanın bilgisayarında böyle bir arayüz olmadığından, bu seçenek işaretlenmemiş durumdadır.

Linux çekirdeğini derlemek..  3. seri 17eo5
https://forumcular.hareketforum.net

Linux çekirdeğini derlemek.. 3. seri
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-