Basitce Gif Yapimi "Ulead Gif Animator 5" Arkadaslar baktimki forumda herkes birilerinden avatar - imza vs. istiyor.. Bence bunu hepimiz yapabiliriz.. BU konuyu okuduktan sonra ne kadar basit oldugunu goreceksiniz..
ilk olarak asagida verecegim programi indirmenizi oneriyorum cunku ben bu programi kullaniyorum ve konuyuda bu programi kullanarak anlattim..
Ulead Gif Animator 5.0 indirmek isterseniz..
Buradan Indirebilirsiniz.. Simdi gelelim dersimize.. Sizlerle goz kirpan bir avatar yada hareketli bir gif yapacagiz..
1. ilk olarak yapmamiz gereken artik neredeyse hepimizin sahip oldugu webcam la iki adet resmimizi cekmek.. (ufkunuzu genisletin bunu ayri resimleri arka arkaya koyarak degisik sekillerde yapabilirsiniz)
Benim kullanacagim resimler..
2. Programimizi aciyoruz.. "New" den yeni bir dosya aciyoruz..
Yeni belgemizin buyuklugu 120x120 pixel olsun.. tabi siz bunu isteginize gore degistirebilirsinisiniz.. Forumlarda buyuk olcekli avatar kullanmaniza izin verilmez haberiniz ola..
3. Sira geldi olusturdugumuz belgeye onceden cekmis oldugumuz resmi eklemeye ve boyutlandirmaya.. Resimdeki goruldugu uzre "Add Image" butonu yardimiyla bilg. kayitli resmi aliyoruz.. ve diger resimde goruldugu uzre "Transform Tool" yardimiyla resmimizi actigimiz belge boyutlarina indiriyoruz..
4. Yeni bir "Frame" olusturmanin zamanidir.. Gene resimde goruldugu uzre "Add Frame" butonundan faydalanarak yeni bir frame olusturuyoruz.. ve 3. şıkta altıklarımdan yararlanarak diger resmi ekkliyoruz..
5. "Frame Panel Comands" butonu yardimiyla framelerimizin gorunme suresini ayarliyacagiz ki gercekci olsun..
6. Son olarak File/Save As/Gif file yada kisaca Ctrl+Shift+S tuslarindan yararlanarak belgemizi .Gif formatinda kaydediyoruz..
Bu kadar..
Son Hali..