Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, "Bazı arkadaşlarımızla yolumuzu ayıracağız, bazılarıyla ise ayırmak istemesek de onların kendi özel isteklerinden dolayı ayırmak zorunda kaldık" dedi.
Uygun, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Sivasspor olarak bu sezon hedefledikleri puanın da üzerindeki puanla sezonu kapattıklarını kaydetti.
Camia olarak gösterdikleri bu başarıdan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Uygun, ''Sivasspor'daki futbolcu kardeşlerim, inanıldığı, güvenildiği zaman neler yapabileceğini gösterdi'' dedi.
Bazı futbolcularla yollarını ayıracaklarını ifade eden Uygun, ''Bazılarıyla da ayırmak istemesek de onların kendi özel isteklerinden dolayı ayırmak zorunda kaldık. Bunların arasında özellikle Serdar Topraktepe kardeşimi yürekten alkışlıyorum'' diye konuştu.
Serdar Topraktepe ile kendi isteğiyle yollarını ayırdıklarını ifade eden Uygun, şöyle konuştu:
''Onun dışında takımımdan giden futbolculara teşekkür ediyorum. Gelecekle ilgili planlarımızı daha üst sıralara taşıyabilmek için takımda ufak tefek değişiklikler yapmamız gerekiyordu. Hasan Yurt, Cem Karaca, Gündüz Gürol Azer, Simon Colosimo ile yollarımızı ayırdık. Mehmet Yeşil ile Metekan Yılmaz'ı da kiralık vereceğiz. Ertuğrul Arslan ve Fatih Tutar kiralıktı onlar da geri gelecekler.''
Fransergio ve Petkoviç'in Türk vatandaşı olması durumunda 4 yabancı haklarının doğacağını ifade eden Uygun, şöyle konuştu:
''O zaman öyle bir durumda biri stoper, biri forvet, iki tane de orta saha olmak üzere 4 transfer yapmak istiyorum. Eğer olmazsa biri santrfor biri stoper olmak üzere transferleri gerçekleştirmek istiyorum.''
Kayseri Erciyesspor maçında oyunun ilk dakikalarında oyundan aldığı Colosimo'nun formasını fırlatmasına da değinen Uygun, ''Avustralya milli takımında oynayan ve başarılı olan bir futbolcu kalkıp yardımcı hocama formasını atarsa o zaman kapının önüne koyarım adamı. Yani bir şeyler yaparken ben sana saygıyla davranıyorsam, sen de bana saygıyla davranacaksın'' diye konuştu.