Geçtiğimiz günlerde kısa tatilimi geçirdiğim memleketim İzmir ve Çeşme'nin gece hayatını, hafta sonunda anlatacağım. İzmir'den döndüğüm gece ayağımın tozu ile aleme daldım. Kuruçeşme'deki Sortie mükemmel olmuş. Önce kışlığı Tepebaşı'nda olan, bu yılın zirvedeki eğlence yeri Al Jamal'in Sortie'deki yazlığında yemek yedim. Yanımda Habertürk'ün güzel yüzü Şebnem Karaevli ve sevgili Cenk Eren vardı. Sonra Sortie'nin ortağı Sabi Totah ve ünlü emlakçı Mami de bize katıldı. Salon şefi Sebai Yılmaz bu yılın favori içkisinin Mest Rakı ile elma suyunun karışımından oluşan 'elmalı Mest' olduğunu söyledi. Tadına baktık, hoştu. Ardından Türkiye'nin en başarılı aşçılarından olan Gazi Ateş masaya uğradı. Kardeşi Bilal Ateş
bu yıl Cahide Sayfiye'deymiş. Ateş biraderler, Al Jamal Sahra'ya yeni mönü hazırlamak için gittikleri Lübnan'dan yeni dönmüşler. Paris'ten tajin (Arap ülkelerinde yemeklerin sunulduğu geniş kap) kaplar getirmişler. Yemekler bu kaplarda sunuluyor. Al Jamal'in klasik mönüsüne, Beyrut'un ünlü lokantalarından Diwan, Al Ajami
ve Fahrettin'in mönüsünden esinlendikleri lezzetleri eklemişler. Her şeyi tattım ve hayran kaldım. Cenk de yemeklere bayıldı.
Bu arada özel davetler için kapatılan Al Jamal Sahra'daki Harem Odası bir ay boyunca doluymuş.
Ali Türker uçurmuşAl Jamal Sahra, Kuruçeşme-Sortie'nin içindeki en prestijli lokanta olmuş. Tabii bunda candostum İzzet'in bütün mekanlarının mimarı olan Ali Türker'in büyük rolü var. Dekor, doğu ve batı esintili. Girişte ilk göze çarpan, işlemeli dev avizeler ve Harem Odası. Ayrıca dev yatak
ve çevresindeki aksesuarlar insana görkemli saraylardaki eğlenceleri yaşatıyor adeta. Ali Türker'in geçtiğimiz aylarda yaptığı Paris seyahati sırasında aldığı Fas aksesuarları, Al Jamal Sahra'nın muhteşem görselleri olmuş. Özel üretilen tasarım harikası dev lale kanepe ve koltuklar göz alıcı. Barın üstündeki işlemeli avize Kazablanka'dan getirtilmiş. Stras taşlarla süslenmiş ve işlenmiş tabaklar, bardaklar, aplikler Harem Odası'nın şıklığına şıklık katmış. Bence Boğaz'a karşı, minik bir sarayı andıran Al Jamal'de yemek ve eğlence harika. Özellikle yabancı konuklarınızı ağırlamak için Al Jamal Sahra muhteşem bir seçenek. Geçen sezon Sortie'de Al Jamal Sahra'nın yerinde Supper Club vardı. Ama kelimenin tam anlamıyla dökülüyordu. Sortie'nin ortağı sevgili Erol Kaynar da Supper Club'ın yerinde açılan Al Jamal Sahra için aynı düşüncede. Tepebaşı'ndaki gibi, sedirlerin üzerine uzanarak Türk damağına uygun olarak hazırlanan ve sinilerde sunulan mezeler vazgeçilmez. Yemeğin sonunda baktım, herkes ayaklandı. 7 dansöz, 45 dakika boyunca müthiş bir şov sergiledi. Yemeğin üzerine tatlı yerine su aldık. Şov, yeterince tatlıydı çünkü. Sortie'nin telefon numarası (0212) 327 85 85.
www.sortie.com.tr Tuğba Ekinci borç batağındaTuğba Ekinci, cumartesi geceleri 19.45-23.30 saatleri arasında Fox'ta yayınlanan ve reyting rekoru kıran 'Bir Dilek Tut' yarışmasının koçları arasındaydı. Tuğba 'O Şimdi Asker' adlı ilk albümünü çıkaran Şahin Özer Plakçılık'la anlaşmazlığa düştüğü için üç hafta yarışmaya katılamamıştı. Geçen hafta aramıza döndü. Eski patronu Şahin Ağabey'e özgürlüğünün bedeli olarak kaç para ödediğini sordum. "Benimle ilgili pazarlığı sen ve Deniz Seki yaptınız, ben ne söyleyeyim?" dedi. Evet, Tuğba'nın ricası üzerine Deniz Seki ve ben araya girmiştik. Ne de olsa Şahin Özer 25 yıllık dostum. Tuğba, Şahin Özer Plakçılık'la sözleşmesini sona erdirmek için 250 milyar tazminat ödemeye hazırdı ama Şahin Ağabey kabul etmemişti. Sonunda 350 milyarda anlaşmışlar Tuğba özgürlüğüne kavuşmuş. Ama
bu yüzden borç batağına girmiş. Şu anda televizyon dizisi, şov programı, sahne, ekstralar gibi her türlü teklife açık.
Faruk muhteşemdi!Modacı Faruk Saraç kadim dostumdur. Meslekteki 25'inci yılını, pazartesi akşamı İstanbul-Gülhane'deki Arkeoloji Müzesi'nde düzenlediği 'Tılsımlı Bir Dokunuş' adlı defilesiyle kutladı. Ona çok yakın biri olarak biliyorum; Faruk
bu defileye, iki yıl boyunca, gecesini gündüzüne katarak hazırlandı. Defiledeki koleksiyon için NASA'dan (Amerikan Havacılık ve
Uzay Dairesi) özel fotoğraflar getirtti. Osmanlı padişahlarının giysilerini inceledi. Gökyüzünü, gezegenleri, burçları, uğurlu rakamları ve Kur'an'dan ayetleri giysilere taşıdı. Koleksiyonun parçalarından olan 'şifalı gömlekler' üzerindeki ayetler konusunda Ömer Çelakıl danışmanlık yaptı. Faruk, gezegenleri temsil eden kumaşları Vakko'ya hazırlattı. Mankenlerin hiçbiri kıyafetleri görmemişti. Sadece ben ve uluslararası koreograf Uğurkan Erez görmüştük. Faruk'un heyecanını paylaştık. Defilenin metinlerini ve senaryosunu Derya İzbul hazırladı, Cihan Ünal seslendirdi. Sunan da Yonca Ebuzziya idi.
99 manken podyumu titretti. Kimler mi? En az 30 yılını podyumlara veren Başak Gürsoy, Semra Tınaz, Sinem Güven, Merve İldeniz, Çağla Şıkel, finalde sevgilisi Yağmur ile podyuma çıkan Pınar Altuğ... Erkek mankenlerden Atilla Saral, Yusuf Azuz, İsmet Özhan, Murat Mısırlı... Defileyi izleyen ünlü konuklar arasında ise Petek Dinçöz, Oktay Kaynarca-Özgü Namal, Cem Yılmaz, İbrahim Tatlıses vardı. İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve eşi protokoldeydi. Tarihi atmosfer içinde muhteşem bir geceydi, tüylerim diken diken oldu. 200 kişinin emek verdiği bu defile bence tarihe geçecek.
Gülşah annesi gibiHülya Koçyiğit-Selim Soydan çiftinin kızı Gülşah Alkoçlar'ın çocukluğunu bilirim. Eşi Ender de iyi arkadaşımdır. Ender Alkoçlar
22 Temmuz'daki genel seçimler için Bursa'dan Demokrat Parti aday adayı oldu. İstinye'den komşum olan Gülşah ile geçenlerde yolda karşılaştık. Türkiye çapında gerçekleştirdiği projelerle birbirinden değerli işlere imza atan Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın (TOG) üyesi olarak, bugün Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda yapılacak bir etkinlikten söz etti. 'TOG Pazar' adıyla gerçekleştirilecek bu etkinliğe Boyner, B Point, Mudo, Chez-Bo gibi markalar katılacakmış. Bu markalar ücret karşılığında vakıftan kiraladıkları standlarda ürünlerini ucuza satacakmış. Elde edecekleri gelirin yüzde 10'unu da vakfa bağışlayacaklarmış. Gülşah da annesi Hülya Koçyiğit gibi iyilik meleği. Üç aydır bu iş için uğraşıyormuş. Ne diyeyim! Hanımlar,
bu pazarı kaçırmayın.
Meyra ile yeniden'Bir Dilek Tut'un koçları arasında olan Meyra muhteşem sesi ve farklı müziğiyle Türkçe popa yeni bir soluk getiren isimlerden. Meyra üç hafta önce Kuruçeşme'nin butik oteli Les Ottomans'ın içinde yer alan Q Jazz Club'da sahne almıştı. Tüm seçkin isimler Meyra'yı dinlemeye gelmişti. Bu ilgi ve başarı karşısında mekanın patronları olan Mehmet Ali-Esen Açılmış çifti ikinci kez Meyra'nın sahne almasını istedi. Meyra, 1 Haziran Cuma akşamı Aria Alaturka konseri ile 24.00-03.00 saatleri arasında Q Jazz Les Otttomans'da. Detaylı