Tanri Eşeği Yarattiği Zaman
Ona;
Sen Güneşin Doğuşundan Batişina Dek Durmak Dinlenmek Bilmeden çalişacaksin, Sirtinda Ağir çuvallar Taşiyacaksin, Ot Yeyip Karnini Doyuracaksin Ve Zekadan Yoksun Olarak 50 Yil Yaşayacaksin Eşek Olacaksin. Eşek Cevap Verdi “ Tanrim Ben Eşek Olacağim 50 Yil Fazla Bana 20 Yillik Bir ömür Ver Yeter” Dedi. Ve Tanri Isteğini Kabul Ederek Eşeğe 20 Yil ömür Verdi.
Tanri Köpeği Yaratinca;
Ona, Sen Insanlarin Evlerini Bekleyeceksin Onun En Iyi Dostu Olacaksin.
önüne Ne Koyarlarsa Onu Yiyeceksin, 25 Yil Yaşayacaksin. Köpek Olacaksin Dedi. Köpek Cevap Verdi; “ Tanrim 25 Yil Bana çok 10 Yil Yeter Dedi. Tanri Isteğini Kabul Ederek Köpeğe 10 Yil ömür Verdi.
Tanri Maymunu Yaratinca;
Ona, Sen Daldan Dala Atlayacaksin Saçma şeyler Yapacaksin, Komik şeyler Yapacaksin Ve 20 Yil Yaşayacaksin, Dedi. Maymun Cevap Verdi. “ Tanrim 20 Yil Yaşamak Fazla Bana 10 Yil ömür Yeter.” Dedi. Tanri Onun Isteğini De Kabul Etti.
Nihayet Tanri Insani Yaratinca;
Ona, Sen Insan Olacaksin Bu Gezegenin Yegane Akilli Yaratiği Olacaksin. Aklinla Hayvanlari Yöneteceksin, Dünyaya Egemen Olarak 20 Yil Yaşayacaksin. Dedi. Insan Cevap Verdi; “tanrim Ben Insan Olacağim Ama 20 Yil Yaşamak çok Az Neden Eşeğin Istemediği 30 Yillik, Köpeğin Istemediği 15 Yillik Ve Maymunun Istemediği 10 Yillik ömrü Benimkine Ilave Etmiyorsun.“ Dedi. Tanri Insaninda Dileğini Kabul Etti.
O Zamandan Beri Insan;
20 Yil Insan Gibi Yaşar. Sonra Yetişkin çağa Girer Ve 30 Yil Eşek Gibi çalişip Sirtinda Yük Taşir. çocuklari Evi Terkedince 15 Yil Köpek Gibi Yaşar, Evini Bekler Ve önüne Ne Konursa Onu Yer. Sonra Emekli Olur, 10 Yil Maymun Gibi Yaşamaya Başlar Evden Eve Siçrayip çocuklarini Ziyarete Gider. Saçma şeyler Yapip Torunlarini Güldürür.